15 medarbejdere fra specialområdet og 8 studerende fra pædagoguddannelsen i Ikast deltager i undervisning, refleksion og videndeling. 

Projektet består af udvikling og gennemførelse af et kompetenceudviklingsforløb, hvor deltagerne får viden og inspiration til, hvordan musikaktiviteter kan indgå i forbindelse med sociale indsatser med borgerne. 

Deltagerne afprøver musikaktiviteter i borgernes dagligdag og lærer, hvordan de kan være sammen med borgerne om musik, der er kendt af borgerne og dermed tager udgangspunkt i borgernes potentialer. 

Formål

Formålet med projektet er at højne borgernes livskvalitet og mestring af eget liv gennem musikaktiviteter. 

For at en større gruppe af borgere kan få glæde af musikunderstøttende aktiviteter, er der behov for, at en bredere gruppe af medarbejdere får kompetencer til at kunne gennemføre disse.

Forløb

Undervisningen vil finde sted over fem dage i løbet af januar-juni 2023. Medarbejderne vil modtage vejledning i alt 9 gange i løbet af perioden.

Fakta om projektet

  • Projektet består af fem undervisningsgange og 9 gange vejledning i perioden januar-juni 2023.
  • Der deltager 15 medarbejdere fra specialområdet og 8 studerende fra pædagoguddannelsen i Ikast.
  • Ph.d. og lektor ved VIA University College Tove Stenderup er projektleder. Hun er desuden tilknyttet forskningsprogrammet "Arbejdsmarked og udsathed i Social arbejde", der støtter projektet. Projektet er også støttet af Helsefonden.
  • Underviserne er udover Tove Stenderup musikterapeut og ph.d. Søren Hald fra VIA University College samt musik- og socialpædagog Marianne Fog fra Specialområde Hjerneskade.

Podcast

Hør socialpædagog Marianne Fog og forsker Tove Stenderup fortælle mere om brugen af musik hos borgere med erhvervet hjerneskade i Socialpædagogernes podcast.

Lyt til podcasten.

Kontaktinformationer

Tove Stenderup

Projektleder

Ph.d. og lektor i musik ved VIA
Tlf.: +45 8755 3770
Skriv til Tove